Makaleler

Yaşam Standartları Nedir ? Öğrencinin aylık toplam harcaması ne kadar olmaktadır?

Avusturya yaklaşık 8 milyonluk nüfusu ile Avrupa Topluluğu içerisinde küçükler klubünde yer almasına rağmen hem Avrupa Topluluğun geleceğinin şekillenmesinde hem de Avrupa Kültür dünyasında özellikle müzik ,opera ve plastik sanatlar başta olmak üzere sanatın diğer alanlarında ve bilimsel disiplinlere katkıları ile oldukca aktif bir rol oynamaktadır.

Viyana başkenti olarak sadece Avrupa Topluluğu şehirleri arasında değil tüm dünya şehirleri arasında yaşam standartları en yüksek şehirler arasında yer almaktadır. Son derece düzenli , alt ve üst yapı sorunlarının tamamını çözmüş, tarihi dokusuna müdahale etmekten özenle kaçınmış, özellikle 19. yy. Barok mimarisinin görüntüye hala egemen olduğu, en uzak iki noktasına tüm gün en çok 45 dakikada gidilebilinen , Tuna nehri boyunca uzanan son derece bakımlı uzun yürüyüş parkurları, spor ve piknik alanları, balık tutma, yüzme ve güneşlenilebilecek nehir plajları imkanları ,  ılık yaz akşamlarında arkadaşlarınız ile Viyana Kafe kültürünü teneffüs edebileceğiniz bir sosyal ortam da sunmakta oldukca cömert davranmaktadır Viyana.

Bu güzellikleri yaşayarak dünyanın sayılı Üniversitelerinden olan Viyana Üniversitelerinde okumanın aylık toplam maliyeti ise öğrenciden öğrenciye büyük değişiklikler göstermekle beraber mütevazi bir öğrenci bütcesi için 350 ile 600 € luk bir rakam telaffuz etmek mümkündür. Bu rakamların içerisine kira, yeme-içme, toplu taşım kart ücretleri, okul masrafları dahildir. Öğrenci yurtlarındaki boş yer bekleme sürelerinin uzun olmasından dolayı öğrenciler barınma ihtiyaçları için zorunlu olarak  ev alternatifine yönelmektedirler. Öğrencilerin birlikte kaldıkları öğrenci sayısına göre sabit harcamalar düşmekte , bu da toplam maliyetlerini aşağıya cekme imkanını doğurmaktadır.